Stockby Returpark

Välkommen till Stockby Returpark på Lidingö. Här kan du som boende i någon av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby eller Vallentuna utan kostnad lämna användbara prylar och textilier till återbruk samt grovavfall, elavfall eller ditt farliga avfall. På Stockby kan du lämna mindre mängder trädgårdsavfall (= ca en säck/gång). Större mängder lämnas på Södergarn trädgårdsavfallsanläggning.

Var och när?

Stockbyvägen 3, Lidingö – se karta för vägbeskrivning och öppettider>>

Tips! Vi har som minst återvinnare på den här anläggningen på vardagar efter kl 17.00. Även kl 09.00-11.00 under helgerna är det något lugnare. Öppettiderna kan vara förändrade under helger och röda dagar – se avvikande öppettider i rullisten via kartan i länken ovan.

På den här anläggningen fokuserar vi mycket på återbruk och du bjuds på en annorlunda återvinningsupplevelse med konstverk gjorda av Torstenssons Art & design. Konstverken är tillverkade av återbrukade material och kanske inte det material du tror vid första anblicken. Se smakprov här >>

NYHET – Returchansen

I Returchansen hittar du saker som sorterats bort av oss i Återbruk, men som förtjänar en sista chans att få återanvändas istället för att kastas.

Saker som lämnas till Återbruk på våra anläggningar och kan säljas i andra hand ger vi vidare till våra samarbetspartners för återbruk. Saker som inte kan gå till försäljning kan vi rädda genom att vi skänker bort dem i vårt nya koncept Returchansen!

Så fungerar Returchansen på Stockby:

  • Alla saker som skänks bort i Returchansen är märkta med en gul etikett.
  • Varje hushåll får välja max fem saker vid varje besök. Tänk på att du bara får ta saker för eget bruk.
  • Checka ut ditt fynd innan du tar med det hem. På så sätt kan vi mäta hur mycket saker som fortsätter att leva vidare och göra nytta.
  • Till Returchansen lämnar du inte in saker. Det gör du istället till Återbruk, som du hittar på andra sidan i lokalen.


Välkommen att fynda! Tillsammans får vi jordens resurser att räcka längre.

Sorteringsguiden