Vad är SÖRAB?

Ett miljö- och returbolag i norra Stockholm

SÖRAB är ett regionalt bolag som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. Vårt uppdrag är att på ett miljöriktigt och rationellt sätt ta hand om det kommunala avfall samt bygg- och rivningsavfall som uppkommer i samtliga ägarkommuner förutom Stockholm. Vi tar även emot verksamhetsavfall från företag i regionen. 

Ett kunskapsföretag

SÖRAB bildades 1978 och därmed finns gedigen kunskap inom avfallsområdet i bolaget. Denna kunskap vill vi gärna dela med oss av i form av att driva utvecklingsprojekt, informera och planera för framtiden. Vi vill att du ska tänka dig för innan du slänger dina sopor. Att du ska veta hur man sorterar på rätt sätt. Hur du sorterar dina sopor kan avgöra om de går att återbruka, återvinna, användas till energi eller måste läggas på tipp. SÖRAB kan ge dig information för att underlätta det gemensamma arbetet för en bättre miljö. Vår mångåriga erfarenhet och miljöomsorg gör oss till din naturliga samarbetspartner!

Ett miljöföretag som levererar med kvalitet

Sedan maj 1998 är SÖRAB miljöcertifierat enligt ISO 14001. Den röda tråden i vår verksamhet är miljötänkande. Läs mer om vårt miljöarbete under Hållbarhet. I maj 2018 certifierades vårt kvalitetsarbete enligt ISO 9001.

Vår vision

Vi får jordens resurser att räcka längre

Vårt övergripande mål

Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners minskar vi miljöbelastningen och ökar resursutvinningen ur det avfall som uppstår - på ett långsiktigt hållbart sätt.

Våra värdeord

Affärsmässighet, Långsiktighet, Samhällsnytta och Service

 

 

Senast uppdaterad: 2018-04-30

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår