SÖRAB gör din vardag enklare

Här kan du som privatperson bland annat hitta information om våra återvinningscentraler, öppettider och sortering. Du kan även beställa information, få svar på vanlig frågor samt få reda på hur du kan kontakta oss.

Vi vill minska avfallsmängderna

Återvinning är ett lagarbete som vi på SÖRAB tar ansvar för i norra Stor-Stockholm.

Det är många parter inblandade för att ditt avfall ska omhändertas på bästa sätt, och vem som ansvarar för vad kan du läsa om under Så här funkar det. Men allt börjar hos dig!

Vi vill att du ska tänka dig för innan du slänger ditt avfall. Först och främst bör du avgöra om dina saker kan komma till nytta hos någon annan! Kan de inte det avgör din sortering om avfallet går att återvinna, använda till energi eller måste läggas på tipp.

Du kan, med små grepp i vardagen, vara med i arbetet med att minska avfallsmängderna. Läs mer om hur du minskar avfallet hemma här

EU:s avfallshierarkiEUs avfallshierarki

Följ EU:s avfallshierarki enligt bilden här bredvid! Att minska avfallsmängderna är det absolut bästa alternativet ur miljösynpunkt. Det gör man bl a genom att:

  • inte köpa massa onödiga prylar
  • köpa saker av god kvalitet som håller länge
  • sälja och köpa secondhand
  • äta upp den mat man har i sitt kylskåp eller lagt upp på tallriken
Senast uppdaterad: 2022-11-14

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår