Föranmälan – för dig som är privatperson och kör lätt lastbil

Planerar du att slänga bygg- och rivningsavfall, trädgårdsavfall eller farligt avfall (inkl. impregnerat trä) från ditt hushåll och ska använda en lätt lastbil? Då måste du göra en föranmälan inför ditt besök.

Du kan göra föranmälan för att lämna bygg- och rivningsavfall, trädgårdsavfall eller farligt avfall (inkl. impregnerat trä) upp till 5 gånger per år. För övrigt avfall krävs ingen föranmälan.

I föranmälan anger du vilken anläggning du ska besöka, var avfallet kommer ifrån och vad du ska lämna.

Föranmälan görs enkelt via formuläret som du klickar fram nedan och du får en bekräftelse till din mejl, direkt efter att föranmälan är inskickad. Bekräftelsen visar du upp för personalen innan du lastar ur ditt fordon och sorterar ditt avfall.

 

OBS! Från och med 1 september skickas fakturor per automatik till ägare av lätta lastbilar.
Läs mer här >>

Utöver att visa din föranmälan behöver du också be personalen om att få undantas betalning. Det behöver du alltid göra om du kommer med privat avfall i en lätt lastbil. Det nya fakturasystemet gäller endast lätta lastbilar och inte personbilar som är registrerade på företag eller tjänstebilar. 

Avfall som inte kräver föranmälan

Har du till exempel en soffa, säng, elektronik, förpackningar eller återbruk att lämna behöver du inte göra föranmälan. Du som har en lätt lastbil behöver dock alltid ta kontakt med personalen innan du lastar ur ditt fordon, för att påvisa att du kommer med avfall från ditt egna hem, vilket inte ska faktureras.

Endast för privatpersoner boendes i en SÖRAB-kommun

Företag, verksamheter och utländska fordon kan inte göra föranmälan. Om personalen på återvinningscentralen bedömer att ditt avfall inte normalt uppstår i ett hushåll, kan du behöva betala för ditt besök. Även om du gjort en föranmälan.

 

Du kan maximalt föranmäla fem (5) besök per registreringsnummer och år.

Du behöver endast fylla i formuläret om du kommer med sådant avfall som anges ovan.

* Obligatoriskt fält

Registreringsnummer *

Fordon måste vara svenskregistrerat. Sex tecken, ej mellanslag.

   
Senast uppdaterad: 2022-11-21

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår