Bli Miljönär-vänlig

Bli rik genom att laga, låna och återanvända! Miljönär-vänlig är en ny märkning som du ska leta efter om du vill satsa på framtidens sparform.I Sverige är vi bra på att ta hand om det avfall som uppstår i samhället. Mycket återstår att göra med bättre insamlingssystem och mer återvinning, men själva grundproblemet är att det uppstår för mycket avfall. Vår konsumtion förbrukar råvaror och energi som bidrar till miljö- och klimatpåverkan. Det gäller både när varor tillverkas och när de används. Det är inte hållbart i längden.

För att inspirera till hållbar konsumtion lanserar Avfall Sverige tillsammans med alla kommuner en märkning för alla som lagar, lånar och återanvänder. För de som sparar både pengar och miljö, för de som är de riktiga miljövännerna - som är Miljönär-vänliga!Miljönär-märkningen syftar till att lyfta upp initiativ som redan görs. Skomakare, cykelreparatörer, skräddare, secondhand och vintage är bara några exempel på verksamheter som kan märkas med dekalen här ovan.

Gå in på www.miljönär.se Där finns nyheter, tips och idéer. Där kan man ansöka om att få märkningen eller tipsa om verksamheter att Miljönär-vänlig märka. Villkoren är att verksamheten arbetar med att laga, låna och/eller återanvända.

Miljönär-vänliga verksamheter i SÖRAB-regionen

Järfälla kommun

Myrorna
Jakobsbergs bibliotek
Barkarby bibliotek
Kallhälls bibliotek
Viksjö bibliotek

Lidingö kommun

Lidingöstad/Kultur och fritid /Jobbforum

Sollentuna kommun

Återbruket
Myrorna
Rensavinden
Ani Sko, Nyckelservice, Kemtvätt

Solna kommun

Refurn AB

Sundbybergs kommun

Myrorna
Esplanadens Skomakeri och Kemtvätt

Täby kommun

Näsbyparks bibliotek
Gribbylunds bibliotek
Täby bibliotek
Inrego (återbrukar IT-produkter)
Liten & Stor Secondhand Barnkläder
Skarpängs bibliotek
Hägernäs bibliotek
Täby Kyrkbys bibliotek

Upplands Väsby kommun

Sangam Sweden, Indian Handicraft
Twice for kids

Vallentuna kommun

Lindra secondhand
Loppan second hand
MIVA secondhand

Senast uppdaterad: 2018-04-30

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår