Bli en klimatsmart restaurang – ladda med doggybags!

Allt fler konsumenter blir miljömedvetna, och att fråga efter en doggybag på restaurang blir allt vanligare. Genom att delta i vår kampanj ”Rätt i påsen” bidrar du och din restaurang till en mer hållbar miljö och ekonomi.

Många restauranger drar redan sitt strå till stacken för att minska matsvinnet genom att erbjuda sina gäster doggybag. Men långt ifrån alla. Det vill vi ändra på. Därför uppmanar vi restauranger i våra ägarkommuner att erbjuda doggybag, under devisen ”Rätt i påsen”.

Vi har tagit fram ett informationsmaterial för både gäster och personal som restauranger/storkök i Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna kan beställa kostnadsfritt. Klicka på knappen här nedan för att komma till beställningsformuläret!

Beställ kampanjmaterial ”Rätt i påsen” till din restaurang här

Minska matsvinnet och öka lönsamheten på din restaurang

Visste du att…

• Restaurangkök kastar i snitt 260 000 ton mat om året.

• Minskar vi matavfallet med 20 % sparar samhället 10–16 miljarder kr/år.

• Matsvinn är den viktigaste miljöfrågan kopplad till mat. 

• Produktionen av matsvinnet bidrar till ca 1,5 miljoner ton koldioxidutsläpp/år i Sverige. Det är lika mycket som 525 000 bilar släpper ut.

• SÖRAB jobbar aktivt för att minska matsvinnet. Målet är en minskning med 10 kg per person och år 2016 jämfört med 2012.

Senast uppdaterad: 2018-05-07

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår