Elavfall

Elavfall

Elektrisk apparatur innehåller ofta farliga ämnen som är skadliga för miljön. Det är därför viktigt att el-avfall hanteras separat och tas om hand om på ett miljöriktigt sätt.

De flesta elektriska apparater omfattas idag av producentansvar. Detta gäller t.ex. för hushållskylar/frysar, datorer, elektriska handverktyg, dammsugare, ljuskällor, skrivare, spisar, telefoner, TV- och videoutrustning, tvättmaskiner m.m.

Om företags el-avfall omfattas av producentansvar lämnas det kostnadsfritt till elektronikmottagningen på Hagby. Elektronikmottagningen har öppet under anläggningens ordinarie öppettider.

Företag kan också lämna enstaka el-avfall med producentansvar, motsvarande samma mängd som uppkommer i ett hushåll, kostnadsfritt på någon av SÖRABs återvinningscentraler.

El-avfall som inte omfattas av producentansvar kan lämnas på Hagby elektronikmottagning mot betalning enligt taxa.

Vid avlämning på Hagby ska uppgifter om avfallsproducent och transportör lämnas. Läs också de allmänna bestämmelserna för vad som gäller vid avlämning (finns i rutan "Läs mer" tillsammans med Deklaration för el-avfall).

SÖRABs återvinningscentraler tar emot allt elavfall. Kom ihåg att tömma din dator/telefon/annan elektronik innan du lämnar in den. SÖRAB tar inget ansvar för inlämnade elektroniska föremåls innehåll.

Senast uppdaterad: 2023-01-09

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår