Två personer med två meters avstånd i ett hjärta

2020-10-30

Skärpta allmänna råd för covid-19 i Stockholms län

Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholms län, vilket berör SÖRABs ägarkommuner. Beslutet gäller från och med den 29 oktober och tre veckor framåt för dig som bor och är verksam i hela Stockholmsområdet.

Antalet konstaterade fall av covid-19 har ökat snabbt sedan förra veckan. Det är viktigt att vi tillsammans fortsätter hjälpas åt med att hålla fysisk distans till varandra för att bryta smittspridningen.

De skärpta råden innebär att du som bor och verkar i Stockholmsområdet i största möjliga mån ska stanna hemma även om du är frisk, undvika offentliga platser där trängsel kan uppstå samt undvika fysisk kontakt med personer utanför hemmet. 

Vi är glada för att du återvinner och vill fortsätta hålla öppet enligt våra ordinarie öppettider. Med anledning av de skärpta allmänna råden vill vi påminna om de rutiner vi har infört på våra anläggningar för att minska risken för smittspridning.

För din och vår säkerhet ber vi om hjälp att hålla skyddsavstånd om minst 2 meter till personal och andra återvinnare. Vid behov kan personalen begränsa antalet besökare vid ÅVC-containrarna, vilket kan leda till köer. Vi ber om din förståelse för detta.

Tänk också på:

  • För att undvika smittspridning är det bra att använda handskar.
  • Låt barn sitta kvar i bilen.

Vardagskvällar har vi oftast färre besökare. Kom gärna då! 
Du hittar alla våra generösa öppettider här >>

Även den mobila återvinningscentralen rullar på enligt schema. 
Här hittar du länkar till din kommuns schema >>

Vid eventuella förändringar i öppettider kommer det kommuniceras här på vår hemsida.

Tack för att du återvinner och visar hänsyn!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår