Returpunkt Solna Centrum 

Returpunkten är ett nytt koncept som SÖRAB lanserade 2019 med en pilotverksamhet i centrala Sundbyberg. En returpunkt är en kvartersnära lokal för återbruk och mottagning av mindre grovavfall och farligt avfall - som kompletterar SÖRABs fem stora återvinningscentraler i Stockholms Norrort. 

Med våra returpunkter vill vi inspirera och hjälpa invånarna att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det du inte längre vill ha kan vara till glädje för någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin. Det ska helt enkelt vara lätt att göra rätt och det blir en vinst för både människa och miljö.

Den 8 september 2022 öppnar vi vår andra Returpunkt och den kommer ligga i Solna Centrum.

Returpunkten möter dig där du är

Returpunkten är vårt sätt att möta den alltjämt ökande urbaniseringen, där många inte är bilburna och digitaliseringen skapar plattformar som minskar människors behov att förflytta sig mellan olika platser. De återvinningscentraler som finns idag förutsätter nästan alltid att du har bil och blir ofta målet i sig – till Returpunkten kan du gå, cykla eller åka kollektivt på vägen till ett annat mål, jobbet, biografen eller träningshallen exempelvis.

Till returpunkterna bjuder vi ibland in till exempel möbelsnickare, skräddare, reparatörer, konstnärer och designers som kan visa vad som går att göra med de saker som idag kastas bort. Håll utkik efter dessa arrangemang här på hemsidan!

Vår första Returpunkt öppnades i samarbete med Sundbyberg Avfall och Vatten AB på Landsvägen 62 i Sundbyberg den 24 maj 2019.

Mer information och Returpunkt Sundbyberg >>

Senast uppdaterad: 2022-03-14

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår