Returpunkt i Sundbyberg 

Returpunkten är ett nytt koncept – en kvartersnära lokal för återbruk och mottagning av mindre grovavfall och farligt avfall - som kompletterar SÖRABs fem stora återvinningscentraler i Stockholms Norrort. Vår första Returpunkt öppnades på Landsvägen 62 i Sundbyberg den 24 maj 2019 och drivs som ett pilotprojekt i samarbete med Sundbyberg Avfall och Vatten AB.

Med Returpunkten vill vi hjälpa invånarna att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det du inte längre vill ha kan vara till glädje för någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin. Hos Returpunkten finns även en verkstad med verktyg och en hörna med symaskiner för den som vill komma in och reparera eller sy om något. Det ska helt enkelt vara lätt att göra rätt och det blir en vinst för både människa och miljö.

Öppettider och mer information >>

Returpunkten möter dig där du är
Returpunkten är vårt sätt att möta den alltjämt ökande urbaniseringen, där många inte är bilburna och digitaliseringen skapar plattformar som minskar människors behov att förflytta sig mellan olika platser. De återvinningscentraler som finns idag förutsätter nästan alltid att du har bil och blir ofta målet i sig – till Returpunkten kan du gå, cykla eller åka kollektivt på vägen till ett annat mål, biografen eller träningshallen exempelvis.

Vi arrangerar även tillfällen då vi bjuder in bland annat möbelsnickare, skräddare, reparatörer, konstnärer och designers som kan visa vad som går att göra med de saker som idag kastas bort. Håll utkik efter dessa arrangemang här på hemsidan!

Senast uppdaterad: 2019-04-29

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår