Vallentuna Returpark

För att öka servicen till Vallentunaborna samt avlasta Hagby ÅVC, som idag är väldigt överbelastad, bygger SÖRAB en returpark öster om Vallentuna centrum intill ST1-macken och cirkulationsplatsen vid infarten till Arningeleden och Okvista arbetsområde. Platsens goda kommunikationsläge ger förutsättningar för kommunens invånare att besöka platsen både med cykel, bil och kollektivtrafik. 

Byggstart: December 2020

Anläggningen beräknas öppnas i oktober 2022.

Ingen vanlig Återvinningscentral!

Returparken byggs enligt SÖRABs nya koncept och den framgångsrika "Stockbymodellen". Stockby Returpark på Lidingö vann pris för Årets Återvinningsanläggning 2016 och står modell för bolagets kommande returparker.

SÖRABs Returparker fungerar som en återvinningscentral men här är återbruk och återvinning det centrala. Här kan gammalt material få chans till ett nytt liv! Returparkerna designas för att inspirera besökarna till ett cirkulärt tankesätt och att återvinna och återbruka mer.

SÖRAB anordnade en Returskulpturtävling under våren 2017 där konstnären Niklas Fännick vann. De tre skulpturer i olika returmaterial på temat "Djur och natur" som är tänkta att placeras på returparken i Vallentuna finns idag att beskåda på Hagby i väntan på att den nya anläggningen blir klar. Om du vill läsa mer om detta kan du följa länken nedan.

Konstverk att skåda på Hagby >>

Det miljöviktigaste först och kunden i fokus

Enligt "Stockbymodellen" byggs ett Returhus/mottagningshall där besökarna välkomnas av personal när de kommer till anläggningen. Där fokuseras på det avfall som är miljöviktigast att sortera ut först. Det som är farligt samt det som kan återbrukas. SÖRAB sätter kunden i fokus och devisen är att det ska vara ”lätt att göra rätt”, vilket har resulterat i mer bemanning, generösa öppettider samt en genomtänkt och tydlig skyltning.

Uppdatering från bygget

Byggstatus december 2021 >>

Här kan du läsa om läget på byggplatsen i september 2021 >>

Senast uppdaterad: 2021-01-26

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår