Nya Returparker

Nya Returparker

SÖRAB har tagit fram ett koncept som presenterar idéer och lösningar som sammantaget utgör SÖRABs strategi för utformning, innehåll och placering av returparker i norra Stockholm. SÖRABs ägarkommuners gemensamma avfallsplan och de övergripande viktiga målen: ”Människan i centrum” och ”Det ska vara lätt att göra rätt” gör i kombination med övriga mål, ökande befolkningsmängd och den höga utvecklingstakten inom avfallsområdet: Från sopor till resurser, att det är viktigt att det finns en strategi och ett beskrivande koncept.

Detta koncept syftar till att vägleda SÖRABs ägarkommuner, tjänstemän och politiker vid planering och tillståndsprövning vid byggande av nya returparker inom kommunerna. Konceptet ska också vara styrande vid upprustning, projektering och byggande av Returparker så att utformningen framöver utvecklas i enlighet med kommunernas planer och avfallsplanens mål.

SÖRAB bygger Returparker för ett cirkulärt samhälle

Stockby Returpark på Lidingö står modell för framtida anläggningar. Den vann pris för Årets Återvinningsanläggning 2016. Målet är att det ska finnas fler Returparker i SÖRAB-regionen som med sitt innehåll erbjuder möjligheter för och stimulerar till ökad återanvändning och materialåtervinning.

Vad är en Returpark? Klicka igång filmen nedan!

 

 

Ladda ner konceptet som pdf-fil via länken nedan.

Koncept för Returparker >>

Senast uppdaterad: 2018-05-07

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår