2018-10-01

Cykelåtervinning - nu även på Smedby

Sedan tidigare har du som återvinnande kund haft möjlighet att lämna in din gamla, rostiga eller kanske trötta cykel på vår returpark Stockby på Lidingö eller på Hagby återvinningscentral i Täby. Nu finns även denna möjlighet på Smedby återvinningscentral i Upplands Väsby.

Du lämnar din cykel du vill bli av med i den uppmärkta containern för återbruk av cyklar. När den lämnats in tas den om hand och görs brukbar igen. 
Det var i våras som SÖRAB inledde ett samarbete med Easy ReCycling AB. Därmed tog vi ett kliv upp i avfallstrappan, från återvinningssteget till återbrukssteget. Och det fortsätter vi alltså med nu, på ännu fler ställen i norra Stockholm, genom att Easy ReCycling köper inlämnade cyklar från oss som de reparerar och fixar och sedan säljer vidare 

Separat insamling av cyklar sker nu alltså både på Stockby, Hagby och Smedby. Om ett år utvärderas projektet.

Vill du lämna in din cykel och ge den nytt liv istället för att den blir metallskrot lämnar du den till Återbruket på ovan nämnda anläggningar. När Easy ReCycling sedan har ett gäng färdigrenoverade cyklar anordnar de cykelloppisar, förhoppningsvis i några av våra ägarregioner.Om Easy ReCycling AB

  • Företag som är specialiserat på cykelåtervinning och återbruk av cyklar.
  • Sedan starten 2010 räddar de årligen tusentals cyklar från ett öde på skroten.

Easy ReCyclings uppdrag och vision är att vara en del av ett långsiktigt hållbarhetsarbete i Stockholm, Sverige och i världen. Det är otroligt viktigt för vår generation och framtida generationer att bedriva handel med hållbarhet i fokus.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår