2018-09-10

Ursäkta röran - vi bygger om

De kommande veckorna kan det bli en aning rörigt på Stockby Returpark på Lidingö och Hagby Återvinningsanläggning i Täby. Anledningen är att SÖRAB kommer att göra förbättringsarbeten på dessa två anläggningar och vi ber våra kunder att ha överseende med ombyggnationerna.

Måndagen den 10 september påbörjas ett förbättringsarbete vid Stockby Returpark på Lidingö. Gräset vid infarten kommer att bytas ut till fiberduk och röd porfyrkross och arbetet för att göra detta inleds med att schakta och sedan ta bort gräset. Gästparkeringen kommer även att förlängas med gräsarmering och grus mot cykelparkeringshuset. Arbetet beräknas ta en vecka.

På Hagby Återvinningsanläggning kommer SÖRAB byta ut vågarna i höjd med kundmottagningen och arbetet inleds vecka 37. SÖRAB inleder arbetet med att ta bort våg tre (den närmast återvinningscentralen) och när den nya är på plats börjar ombyggnationen av den sista långvågen. Varje våg kommer att ta ungefär fem veckor att bygga om och arbetet beräknas vara klart i sin helhet vecka 46.

På Hagby Återvinningsanläggning kommer det även att monteras en linjeavvattning utanför omlastningsstationen. Arbetet inleds med att ett markschakt kommer göras från kontrollfickan till uppfarten framför omlastningsstationen. Därefter kommer en linjeavvattning monteras (jättelång brunn med galler) med syfte att hindra ”saft” och spill från att rinna över planen ner mot verkstadsbyggnaden. Arbetet startar vecka 37 och sker i två etapper (för att minimera störning för intippning) och beräknas pågå 3-4 veckor.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår