2016-12-01

Stockby Returpark vann pris för Årets Återvinningsanläggning

Stockby Returpark på Lidingö utsågs till Årets återvinningsanläggning under kvällens Återvinningsgala i Göteborg. Tävlingen anordnades för åttonde året i rad av tidskriften Recycling tillsammans med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

- Vi är oerhört stolta över vår nya returpark på Lidingö som invigdes i februari i år och mycket glada att den uppmärksammas på det här sättet, säger Johan Lausing VD på SÖRAB. Stockby Returpark är så mycket mer än en plats för återvinning och återbruk. Den bjuder besökaren på en annorlunda återvinningsupplevelse med den cirkulära design som genomsyrar hela anläggningen.

På anläggningen finns konstverk gjorda av designteamet Jonas Torstensson och Linda Röjås Söderman från Torstensson Art & Design. Konstverk som är tillverkade av oväntade material och först lurar ögat. Allt för att visa på att avfall är resurser.

- Min personliga favorit är de tre pampiga ljuskronorna gjorda av pet-flaskor, som ger returhuset en praktfull inramning, säger Johan Lausing. Tröttnar vi någonsin på dem kan vi panta flaskorna. Men det kommer väl aldrig hända, fortsätter Lausing och skrattar.

FAKTA OM ÅRETS ÅTERVINNINGSANLÄGGNING

  • Stockby Returpark ligger på Lidingö och invigdes i februari 2016.
  • Anläggningen är öppen för hushåll och mindre företag. Företag betalar enligt gällande taxa.
  • Du passerar först returhuset där du lämnar farligt avfall och elektronik samt allt som kan återbrukas. Sen kommer du till återvinningsrampen där du sorterar ditt avfall i containrar.
  • SÖRAB samarbetar med återbruksorganisationerna Human Bridge, Myrorna och Stockholms Stadsmission.
  • På anläggningen finns flera olika konstverk tillverkade av återbrukade material och designade av Torstensson Art & Design. Här finns en sammanställning över konstverken >>
  • Återvinningsgalan är till för att premiera och lyfta upp svenska avfalls- och återvinningsaktörer och sprida kunnandet utanför sektorn och till samhället i övrigt. Varje år delas priser ut i åtta olika kategorier. 

Vid kvällens gala vann även en av SÖRABs ägarkommuner pris som Årets Återvinningskommun, nämligen Upplands Väsby. Grattis och bra jobbat! På plats för att ta emot priset var avfallschef Fredrik Karlsson och Lotten Andersson.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår