Infart Stockby returpark med konstverk i förgrunden.

Foto: Peter Steen

2022-09-27

Visningar på Stockby under Open house Stockholm 2/10

På söndag 2/10 deltar vi i Open house Stockholm där allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar av stadens mest unika och spännande byggnader och platser.
Festivalen pågår 30/9-2/10 runtom i Stockholm och vi erbjuder dessa unika visningar av anläggningen med fokus på konsten under söndagen mellan klockan 11.00 - 15.00.

På SÖRABs returpark i Stockby på Lidingö är det fokus på återvinning och återbruk. Här kan gammalt material få nytt liv, och de skulpturer som smyckar parken är exempel på hur man kan ta tillvara på materialråvaror och använda dem på nytt. Utsmyckningarna ska inspirera besökarna till att återvinna och återbruka mer.

För att öka förståelsen för hur material kan återvinnas och återbrukas är returparken utsmyckad med skulpturer, designade och tillverkade av olika returmaterial av designteamet Torstensson Art & Design. Konsten ska på ett lustfyllt sätt öka förståelsen för att det inte finns något som heter skrot och skräp, utan allt är material som kan återanvändas. Skulpturerna är ett bra exempel på cirkulär design och tillverkade av returmaterial som t ex metallskrot, sladdar, fönsterglas och gummi.

Anläggningen vann pris som Årets Återvinningsanläggning på Recyclinggalan 2016. Under Open House berättar SÖRABs VD Johan Lausing och Designchef Jonas Torstensson om returparkskonceptet och konsten på anläggningen. Visningar startar klockan 11, 12, 13 och 14 under söndagen. Eftersom anläggningen är öppen för återvinnare denna tid kan max 10 personer följa med under varje rundvandring. Samling vid ”Välkommen-skylten”.

Läs mer om Open house Stockholm >>

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår