Skissbild över infarten till nya returparken

2022-09-20

Välkommen på invigning av Vallentuna Returpark 1/10

Varmt välkommen till invigningen av Vallentuna Returpark den 1 oktober 2022. Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna och SÖRAB:s ordförande klipper bandet kl 11.30. Under dagen erbjuds guidade turer, korv och fiskdamm.

Nya Vallentuna returpark fungerar som en återvinningscentral med större fokus på återbruk och återvinning, och mer personal ska hjälpa kunderna så att det blir lätt att göra rätt. Det goda läget på Smidesvägen 21, vid ST1-macken, innebär dessutom att det är möjligt att besöka anläggningen med både cykel, bil och kollektivtrafik.

Vallentuna returpark invigs lördagen 1 oktober kl 11-15. Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna och SÖRABs ordförande håller tal kl 11.30. Även SÖRABs VD Johan Lausing och Vallentuna kommuns miljöstrateg Ann Wahlström kommer tala.

Hela dagen bjuder vi på korv, tipspromenad med chans att vinna biobiljetter och fiskdamm för barnen. Passa på att gå en guidad rundtur med vår personal och beskåda de speciella konstverken, skapade av återbrukade material, och lär dig i lugn och ro hur anläggningen fungerar där flertalet nyheter finns.

Inte bara lämna – utan också hämta

Skillnaden mellan en traditionell återvinningscentral och en returpark är att här välkomnas besökarna i mottagningshallen av personal som hjälper till att sortera ut det viktigaste först – miljöfarligt avfall och det som kan återbrukas och få nytt liv. Här i Vallentuna samarbetar SÖRAB med Lindra Second Hand kring återbruket.

En nyhet på returparken är Returchansen. Här finns saker som är värda en andra chans istället för att de ska bli avfall. Så kika gärna här innan du köper nytt och var med och förebygg avfall!

På Vallentuna returpark kommer också det nya nordiska skyltprogrammet att användas. Symboler och färger i kombination med text kommer göra det enklare att sortera rätt.

Ställ bilen hemma 1 oktober

Returparken öppnar på riktigt för återbruk och återvinning 2 oktober, alltså dagen efter invigningsdagen. Under invigningen promenerar vi i stället runt i området tillsammans och vår personal berättar om anläggningen och alla nyheter. Första rundturen startar kl 12.00 med samling vid Hästen vid infarten. Rundturer fortsätter varje halvtimme. Sista turen startar 14.30.

Inga bilar kommer att kunna komma in på området under invigningsdagen. Bästa sättet att besöka returparken då är till fots eller med buss. Bilparkering finns vid Vallentuna IP i mån av plats. Söndag 2 oktober klockan 9.00 öppnar returparken för återbruk och återvinning.

 

VÄLKOMMEN!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår