2022-09-05

Den 8/9 öppnar vi Returpunkt Solna Centrum!

Returpunkten är en småskalig återvinningscentral mitt i centrum. Här kan du sortera och återvinna precis som vanligt och lämna in fungerande saker du inte längre behöver men som kan glädja någon annan – till exempel böcker, leksaker, prydnadssaker, husgeråd och porslin.

Med våra returpunkter vill vi inspirera och hjälpa invånarna att på ett enkelt sätt återbruka saker och material istället för att slänga. Det ska helt enkelt vara lätt att göra rätt och det blir en vinst för både människa och miljö.

Returpunktskonceptet är vårt sätt att möta den alltjämt ökande urbaniseringen, där många inte är bilburna och digitaliseringen skapar plattformar som minskar människors behov att förflytta sig mellan olika platser. De återvinningscentraler som finns idag förutsätter nästan alltid att du har bil och blir ofta målet i sig – till Returpunkten kan du gå, cykla eller åka kollektivt på vägen till ett annat mål, jobbet, biografen eller träningshallen exempelvis.

Till returpunkterna bjuder vi ibland in till exempel möbelsnickare, skräddare, reparatörer, konstnärer och designers som kan visa vad som går att göra med de saker som idag kastas bort.

Håll utkik efter roliga arrangemang här på sörab.se och på Instagram!

Följ returpunkt.solnac och returpunkt.sundbyberg

Du hittar den nya Returpunkt Solna Centrum bredvid Biblioteket.

Öppettider: må-fr 10-19, lö 10-17, sö 11-17

VÄLKOMMEN!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår