Ett överkorsat klippkort för företag

2022-07-18

Nytt betalsystem på ÅVC den 1 september

Hej företagare! Från och med den 1 september 2022 kommer all betalning på Hagby ÅVC, Smedby ÅVC och Görväln ÅVC ske via faktura. Det är samma system som vi testat på Stockby Returpark under en tid

Vad gäller från 1 september?

  • Har du en företagsbil som är en lätt lastbil? Då får du automatiskt fakturan skickad en gång i månaden, till företaget som bilen är skriven på.
  • Har du en personbil och ska betala för ditt verksamhetsavfall? Då ska du be personalen om en manuellt utskriven faktura innan du lämnar avfallet.
  • Har du en utlandsregistrerad bil? Då kan du endast betala med kort, vilket du gör hos personalen.

Vad kostar ett besök?

Ett besök kommer kosta 450 kr (inklusive moms) för tre kubikmeter avfall, vilket motsvarar kostnaden för ett (1) klipp på dagens klippkort för företag.

Vad får företag lämna på återvinningscentralen?

Vi gör inga förändringar i vad företag får – och inte får – lämna vid besöket på återvinningscentralen. Det betyder att du fortfarande inte kan lämna farligt avfall, impregnerat trä, däck eller schaktmassor till återvinningscentralen.

Vad gör jag med mitt gamla klippkort?

Kortet kan du använda till och med den 30 augusti. Därefter upphör det som betalmetod. Har du kvar klipp på kortet kan vi lösa ut det genom att du postar kortet i ett frankerat brev till adressen nedan. För att ett återköp ska kunna göras behöver vi, förutom kortet, en kopia på ditt kvitto, tillsammans med företagets organisationsnummer och ditt skriftliga medgivande.

Adress för återköp av klippkort:

SÖRAB / Återköp, Box 63, 186 21 Vallentuna

Har du fler frågor om det nya betalsystemet?

Kontakta gärna vår personal på återvinningscentralen, eller ställ din fråga via vårt kontaktformulär.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår