Banner med bild på Pantamera Expressmaskinen och Musikhjälpenlogotypen

2021-11-15

Skänk din pant till Musikhjälpen

En decembervecka om året sänder Sveriges Radio och SVT/SVTPlay dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd mänsklig katastrof. I Musikhjälpen är det din musik – och ditt engagemang – som räddar liv. Musikhjälpen 2021 sänds 13 - 19 december från Gamla torget i Norrköping.

Årets tema är: För en värld utan barnarbete

Alla barn har rätt till en trygg barndom. Trots det tvingas just nu 160 miljoner barn i världen till barnarbete. De sliter på stekheta åkrar, utsätts för gifter i osäkra fabriker, kryper i trånga gruvgångar och städar bakom stängda dörrar där ingen ser vad som händer.

Vad kan Musikhjälpen göra?

Att ge fler barn rätt till gratis skolgång som håller hög kvalitet och se till att barn stannar kvar i skolan är ett av de mest effektiva sätten att minska barnarbete. Det kan handla om att täcka kostnaden för skolmaterial. En annan åtgärd kan vara att stödja familjer så att de blir mindre ekonomiskt sårbara, vilket är extra viktigt vid katastrofer och kriser. Det krävs också mer kunskap,lagar och åtgärder. Därför kan pengarna från Musikhjälpen också gå till att utbilda och påverka barn, föräldrar, myndigheter och ledare i samhället för att öka kunskapen om barnarbete.

Genom Musikhjälpen 2021 ökar vi tillsammans kunskapen och engagemanget för en värld utan barnarbete!

Från 15/11 till 19/12 kan du skänka dina pantpengar till Musikhjälpen via vår Pantamera Express på Hagby Återvinningsanläggning i Täby.

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår