2021-02-15

SÖRABs samtliga återbruk öppna igen

Från och med måndagen den 15 februari är SÖRABs samtliga återbruksställen öppna igen. Det innebär att du kan lämna dina saker du tröttnat på, men som du vill ge en andra chans, på alla våra anläggningar.

Återbruk kan lämnas på Hagby, Stockby, Smedby, Görväln, Löt och Returpunkt Sundbyberg.
I och med corona-pandemins framfart i Sverige under våren och hösten minskade Myrornas efterfrågan i deras butiker vilket gjorde att de inte kunde ta emot återbruk från bland annat SÖRAB i samma utsträckning som tidigare. Men i och med att människor har börjat konsumera i butiker igen finns det nu alltså möjlighet att återigen återbruka på alla SÖRABs anläggningar. Sakerna du återbrukar får nytt liv via vår samarbetspartner och mellanhand Myrorna.
- Vårt mål är att minimera avfall och se till så att saker som kan användas igen inte blir avfall. Förhoppningen är att prylar ska få leva ett långt liv, nyttjas av flera personer och inte kastas. Det känns toppen att vi kan erbjuda återbruksmöjligheten på alla våra anläggningar igen, säger Josefin Pucher, insamlingschef SÖRAB.

När du ska återbruka är det viktigt att tänka på att föremålen som lämnas till Återbruket behöver vara hela och rena. Detta eftersom föremålen inte tvättas eller repareras innan försäljning. Om ett föremål inte är i säljbart skick kommer det inte till någon nytta för den återbruksorganisation vi samarbetar med (gäller endast prylinsamlingen).
- Jag tycker att man ska fundera på om man vill köpa saken man planerar att lämna till återbruk själv. Om inte, då kommer inte någon annan vilja köpa den heller. Lämna in saker i bra skick och enbart saker. Inte mat eller liknande. Återbruket är ingen välgörenhet på det sättet. Det är enbart intäkterna från försäljning av sakerna som går till välgörenhet, inte själva sakerna, säger Josefin Pucher.

Fakta SÖRABs återbruk
På SÖRABs anläggningar kan du återbruka följande:
Hagby: Möbler, prylar, inredning, leksaker, böcker
Stockby: Möbler, prylar, inredning, leksaker, böcker
Smedby: Möbler, prylar, inredning, lekaker, böcker
Görväln: Möbler, prylar, inredning, leksaker, böcker
Löt: Möbler, prylar, inredning, leksaker, böcker
Returpunkt Sundbyberg: Prylar, inredning, böcker och leksaker. 

Läs mer här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår