2020-12-29

Återvinn dina använda gasolbehållare hos oss

För trettiotredje året i rad utsåg HUI Research Årets julklapp tidigare i höstas. I år blev klappen en brinnande låga i en mörk tid - nämligen stormköket. Här får du tips om hur du återvinner använda gasolbehållare.

En av de största beteendeförändringarna under 2020 rörde svenskarnas semestervanor. Inte minst visade sig detta genom nya besöksrekord på fjäll och vandringsleder. Stormköket är en produkt som håller över tid och generationer. Ska du införskaffa ett stormkök, kolla först möjligheten att köpa en återbrukad variant. Varför inte online, i någon av regionens second hand-affärer eller hos oss i Returpunkt Sundbyberg. Här kan du läsa mer SÖRABs återbruk.

För att få ditt stormkök att fungera behövs gas. När dessa har gjort sitt, exempelvis gasolflaskor, gasbehållare och liknande, får de ej lämnas in hos Returpunkt Sundbyberg. Eftersom det är brandfarlig gas får vi inte ta emot dessa i vårat farligt avfall-skåp ihop med brandfarlig vätska. Därför kan endast gasolflaskor, som nu är väldigt vanliga ihop med årets julklapp, bara återvinnas vid den mobila återvinningscentralen eller någon av våra andra återvinningscentraler.

Här kan du läsa om SÖRABs öppettider. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår