2019-04-01

Högtryck på SÖRABs anläggningar

Den efterlängtade våren har äntligen kommit och även hos SÖRAB råder det högtryck. Under våren, och framförallt under helgdagar, är det högtryck på våra återvinningsanläggningar. Här kommer några tips för att din återvinning ska ske så smidigt som möjligt.

Klämdag = ködag
Undvik helst att åka till en återvinningscentral/returpark på helger, röda dagar och klämdagar. På så kallade klämdagar förekommer det även tung yrkestrafik på framförallt Hagby och Löt. Vi har generösa öppettider på alla anläggningar över hela veckan. Många stänger kl 20.00 på vardagar. Se öppettider här

Kolla öppettider innan du åker
Under våren inträffar många helgdagar. Det kan innebära förändrade öppettider på våra anläggningar. Görvälns ÅVC i Järfälla är t ex alltid stängd på röda dagar på grund av ett villkor i vårt verksamhetstillstånd. Se öppettider här

Regler och villkor på våra anläggningar
Är du privatperson men planerar att komma med en företagsbil lätt lastbil (ej hyrd på bensinstation), servicebil, traktor, företagssläp eller utlandsregistrerad bil så är du betalningsskyldig. Eftersom vår personal inte kan se skillnad på avfallets ursprung bedöms du på ditt fordon och typ av avfall. Betalningen ska ske innan du sorterar och lämnar ditt avfall. Observera att du som privatperson med en företagsbil (eller likställd) inte kan lämna sten jord och betong på helgen, då detta måste vägas i kundmottagningen som endast har öppet på vardagarna.

Flera återvinningsanläggningar till ditt förfogande
Som boende i någon av SÖRABs ägarkommuner får du nyttja samtliga av våra anläggningar. Det kanske lönar sig att åka till den som ligger näst närmast dig istället för att hamna i kö på Hagby.

Just Hagby i Täby är vår största och mest välbesökta ÅVC. Den är också väldigt trång och trafiksituationen kan stundtals vara ett irritationsmoment. Vi jobbar ständigt med att försöka komma på förbättringar på den yta vi har till vårt förfogande. Under helgerna leder vi oftast den inkommande trafiken i en slinga på området.

Webkamera
På Hagby har vi en webkamera där du kan kika på trafiksituationen innan du åker iväg. Förhoppningen är att fler webkameror kan sättas upp även på andra anläggningar inom kort.

Packa bilen rätt
På respektive anläggnings webbsida finns en översikt där du kan kolla i vilken ordning containrarna är uppställda och packa bilen utifrån den för att göra ditt besök så smidigt som möjligt.

Återvinning närmare Dig
Besök den mobila ÅVCn när den kommer till din kommun. Till den kan du lämna i stor sett allt som du kan lämna på en stationär ÅVC, med vissa få undantag. Du hittar mer info, schema och platser här >>

Sorteringshjälp
Vet du inte hur ditt avfall ska sorteras kan du alltid fråga personalen på anläggningen. Vill du förbereda dig innan ditt besök kan du fråga vår sorteringsguide Sören på webben.
Fråga soren.nu >>

En enkel sorteringsguide för ÅVC hittar du här >> 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår