2020-10-23

SÖRAB startar återbruksprojekt för köksknivar

Från och med den första november inleder SÖRAB ett nytt återbruksprojekt på Stockby Returpark. Projektet syftar till att återvinna köksknivar och samarbetspart i projektet är Lidingö Knivsliperi.

Det var Lidingö Knivsliperi som kontaktade SÖRAB angående möjligheten att samla in köksknivar från SÖRABs besökare. Anledningen till att valet föll på SÖRAB var att det annars är ganska svårt att få tag på knivar på andrahandsmarknaden då välgörenhetsorganisationer inte tar emot köksknivar för återbruk i butik. SÖRAB nappade på frågan och den första november startar alltså projektet. Knivarna kommer att tas emot i en behållare på Stockby Returpark på Lidingö. De knivar som är i obrukbart skick kommer att materialåtervinnas medan resten kommer att återbrukas.
Allt ekonomiskt överskott som Lidingö Knivsliperi gör vid försäljning av materialet kommer att gå till välgörande ändamål genom hjälporganisationer eller ideella föreningar. 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår