2019-12-30

Nya betalningsmetoder testas på Stockby returpark

Under 2020 kommer vi att försöka hitta nya smidiga metoder för betalning på våra återvinningscentraler för att förenkla hanteringen för kunder och personal.

Som ett första test kommer vi att övergå till endast fakturabetalningar på Stockby Returpark på Lidingö. De fysiska klippkorten som säljs fr o m nu kommer således inte att gälla på Stockby. Har du ett redan påbörjat klippkort så kommer det att gälla som betalning tills alla tio klippen är förbrukade.

På Stockby Returpark har vi ett Smartsensorsystem* som skickar en signal till personalen när en företagsbil kör in på anläggningen. Systemet reagerar på olika typer av bilmodeller som identifierats som hantverkar/företagsbilar.

Personalen möter upp i mottagningshallen och om betalning ska erläggas skrivs en faktura ut via handdator. Fakturan lämnas över till kunden och ärendet registreras direkt hos SVEA ekonomi som hanterar hela betalningsprocessen därefter.

Ett besök kostar 450 kr (inklusive moms) för upp till 3 kubikmeter avfall under testperioden. 

Senare under året kan andra betalningsmetoder komma att testas på anläggningen med hjälp av Smartsensorsystemet. 

Här kan du läsa mer om vem som måste betala på SÖRABs anläggningar och för vad >>

 

Tack för att du återvinner!

 

*Smartsensor = Med sensorteknik erhåller SÖRAB information om hur många besökare som ankommer till anläggningen, samt vilket upptagningsområde anläggningen har. Det senare innebär att vi får information om från vilka kommuner besökarna kommer. Sensortekniken ger oss också möjlighet att selektera hantverkarfordon från privata fordon, vilket underlättar dialogen mellan besökare och personal. Andra fördelar är möjligheten att mäta avlastningstider, personalplanering och miljöpåverkan. Systemet kodar nummerplåtar. Det tas inga foton på bilar eller personer och ingen information mer än ovan lagras.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår