2019-12-27

Nya priser 2020

Vi på SÖRAB vill tacka alla kunder för det gångna året och ser med stor spänning fram emot 2020 som vi tror kommer bli ett mycket händelserikt år för bolaget.

Regeringen har beslutat att införa en skatt på avfallsförbränning under 2020 och vi har justerat våra priser bland annat utifrån denna. Skatten införs för att Sverige ska kunna nå de nationella klimatmålen och för att skapa en mer resurseffektiv och giftfri avfallshantering. Skatten kommer träda ikraft 1 april 2020 och kommer att trappas upp stegvis under tre år.

För brännbart och osorterat avfall till våra sorteringsanläggningar kommer förbränningsskatten att tas ut redan från den 1 januari 2020. Anledningen är att detta avfall har ledtider föranlett av vidareförädling och mellanlagring som innebär att det inte bedöms kunna levereras till förbränningsanläggning innan den 1 april, och kommer därmed att belastas med skatten. Det brännbara avfallet som tippas i våra omlastningsstationer har inga ledtider av betydelse då det levereras till förbränningsanläggning utan fördröjning. Därför sker prisjusteringen för detta avfall först från den 1 april 2020.

Våra uppdaterade prislistor för verksamhetsavfall och jord hittar du här >>

 

Företag på ÅVC
Klippkort med tio klipp på våra återvinningscentraler kostar från 1 januari 2020 4.500 kr (inkl. moms). Ett klipp motsvarar max 3 kubikmeter avfall. Enstaka besök kostar 750 kronor (inkl. moms) upp till 3 kubikmeter avfall. På Stockby Returpark testas nya betalningsmetoder under 2020. Där tas klippkorten bort och betalning sker via faktura.
Läs mer om vad som gäller just på Stockby från årsskiftet >>

 

Läs mer om vad som ingår och inte i ett klippkort >>

Läs mer om vem som måste betala på SÖRABs anläggningar och för vad >> 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår