Ny Returpark på Lidingö

Stockby ÅVC har under flera år varit underdimensionerad för det besöksantal anläggningen haft. Den 29 februari slog vi äntligen upp portarna till den nya returparken som är tre gånger så stor som den gamla och har fokus på återbruk,

För att öka förståelsen för hur material kan återanvändas och återbrukas är returparken utsmyckad med konstskulpturer tillverkade av olika returmaterial. Skulpturer som lurar ögat. Det är konst tillverkat av Torstensson Art & Design, som på ett pedagogiskt sätt ökar förståelsen för att skrot och skräp är resurser som kan återanvändas s k cirkulär design.

Se bildcollage från Stockby returpark och skulpturer >>

Här kan besökarna lämna grovavfall, farligt avfall, återbrukbara produkter såsom möbler, fritidsartiklar, kläder, husgeråd etc. Tre välgörenhetsorganisationer tar emot de återbrukbara produkterna. Returparken har generösare öppettider än den gamla återvinningscentralen och en bemannad mottagning av returmaterial.

Några bilder från bygget;

JANUARI 2015, Rivning

FEBRUARI 2015, Markarbete

MARS 2015, Grundläggning

APRIL 2015, Grundläggning

Maj 2015, Montering sorteringshall

Juni 2015

Augusti 2015

September 2015

Stockby returpark sept 2015

November 2015

Stockby returpark november 2015

Februari 2016

Stockby returpark februari 2016

Infart Stockby returpark


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår