2018-02-26

Ny Returpark i Sollentuna

Nu påbörjas planarbetet för Sollentunas första returpark. Den ska byggas enligt "Stockby-modellen" där besökarna, förutom att lämna saker till återvinning, även ska kunna lämna in fungerade saker för återanvändning.

Sollentuna kommun har identifierat att en framgångsrik hantering av miljöfrågorna är central för kommunens utveckling och nu har stadsbyggnadsnämnden tagit beslut om att påbörja planarbetet för Sollentunas första returpark. SÖRAB kommer etablera och driva returparken. Förutom att lämna saker till återvinning planeras det även för att besökarna ska kunna lämna in fungerande saker för återanvändning i större utsträckning än vad man kan göra på en vanlig återvinningscentral.

- Detta blir en mycket efterlängtad anläggning för många sollentunabor. Att en returpark nu etableras inom kommunens gränser underlättar för alltfler att medverka till en långsiktigt hållbar kommun. Det är även glädjande att tidsplanen pekar på en möjlighet till att planen ska vara färdig redan till årsskiftet, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Hagby Återvinningscentral i Täby är hårt belastad och en ny returpark i norra delen av Stockholmsregionen är efterlängtad. Arbetet kommer att påbörjas på en gång och målet är att ett antagande av en ny detaljplan kan tas vid årsskiftet 2018/2019.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår