2017-11-22

Kreativ tävling för förskolor - vinn en fin sorteringsmatta

Nu är det Europa minskar avfallet-veckan (EMA) och det pågår flera aktiviteter runt om i Europa för att minska avfallsmängderna. SÖRAB arrangerar därför tävlingen "Ge en sopa ett nytt liv" för förskolor i regionen, där priset är en superfin och jätterolig, 2x3 meter stor, sorterings-lekmatta (värde 5000 kr) för både inom- och utomhuslek!

Varje år slänger vi i Sverige 467 kg avfall per person. Mycket av det återvinns, men vi kan bli bättre på att återbruka och att förebygga avfall. Temat på årets EMA-vecka är  ”Reuse and repair: Give it a new life!” , dvs ”Återanvänd och reparera: Ge den ett nytt liv!” Tillsammans med nio ägarkommuner har SÖRAB satt upp ett mål: Att minska avfallsmängden. Att återanvända, göra om och laga saker så de kan användas längre är ett bra sätt att jobba mot detta mål. Så var med och jobba för en bättre miljö genom att Ge en sopa ett nytt liv!

Tävlingsreglerna är enkla:
Skapa på något sätt ett nytt liv för en eller flera saker som annars skulle ha blivit sopor. Om det inte går att utföra rent praktiskt (det ni vill ge ett nytt liv kanske är för stort eller svårt för barnen att hantera) så kan ni göra en teckning eller skulptur som visar hur ni tänker. Fota det ni har gjort. Maila max 3 bilder tillsammans med en beskrivning (max 200 ord) av det ni har gjort till kampanj@sorab.se

Vi vill ha ditt bidrag senast fredag 1/12.

Alla förskolor i Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna är inbjudna till Ge en sopa ett nytt liv. Dessa kommuner äger tillsammans avfallsbolaget SÖRAB, som arrangerar tävlingen. En jury kommer att utse en förskola eller förskoleavdelning per kommun som vinner en matta. Vinnarna meddelas via mail under vecka 49. Vi förbehåller oss rätten att publicera foton från inlämnade tävlingsbidrag på vår webb-sida  www.sorab.se

Har du frågor?
Kontakta Camilla Pahlm på SÖRAB på 0760-511 277 eller camilla.pahlm@sorab.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår