2017-11-09

Snart kämpar 20.000 elever i matsvinnstävling

Nu är det snart dags för SÖRABs skoltävling Matsalskampen igen. Tävlingen som går ut på att slänga så lite mat som möjligt under två veckor.

SÖRAB arrangerar nu tävlingen Matsalskampen för tredje gången. 54 skolor i SÖRABs ägarkommuner i norrort är anmälda och det innebär att lite drygt 20.000 elever kommer kämpa med att ha så lite matsvinn som möjligt i skolmatsalarna under vecka 47-48.

Vecka 47 är passande nog den årliga "Europa minskar Avfallet"-veckan, då olika projekt med fokus på att minska avfallsmängderna genomförs i flera europeiska länder.

Förutom ära och berömmelse som den bästa skolan på att äta upp maten i nio norrortskommuner, kan tre skolor vinna pengar till att göra något skoj för eleverna. Prissummorna för plats 1-3 är 20.000, 15.000 respektive 10.000 kronor och ska gå till en kul aktivitet för samtliga elever på skolan.

Läs mer om tävlingen och se vilka skolor som är med och kämpar i matsalarna:

http://www.oneplanet.se/se/Matsalskampen

 

Varför en tävling för att minska matsvinnet?

Fortfarande slänger vi i Sverige ca 100 kilo mat per person och år. Att producera mat som inte äts upp är en onödig belastning på både miljön och plånboken. SÖRAB har tillsammans med ägarkommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna en målsättning att minska matsvinnet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår